Elektrische terrasverwarmers

De infraroodstraler van een elektrische heater warmt niet in de eerste instantie de lucht op in de omgeving, maar juist alle voorwerpen binnen haar bereik. Daardoor kan de infraroodstraler zeer effectief in de openlucht worden gebruikt, omdat het warmte verlies naar de atmosfeer minimaal is. Een elektrische terrasverwarmer wordt meestal gemonteerd op een vaste plaats aan de muur, wij verkopen ook mobiele terrasverwarmers op statief, voor op een tafel en zelfs voor onder een parasol.

Enkele voordelen van de aanschaf van een elektrische terrasverwarmer:
-
Het verbruik van een elektrische terrasverwarmer is vaak voordeliger dan een heater met een gas verbruik. Simpelweg omdat gas over het algemeen duurder is dan elektriciteit.
-
De elektrische heater raakt niet op, dus bij onverwachts visite steek je met alle gemak de stekker in het stopcontact.
-
Nog een bijkomend voordeel is dat de elektrische heaters voorzien zijn van hoogwaardige krachtige infrarood lampen met 8000 branduren waardoor ze niet vervangen hoeven te worden op de lange termijn.
-
De warmte die een elektrische heater afgeeft is te vergelijken met de aangename warmtestralen van de zon, die direct op personen en objecten stralen d.m.v. een korte golf straling. Eenvoudig gezegd wordt er vrijwel geen warmte weggewaaid door de wind.
-
Elektrische heaters zijn "schoon". Gasheaters branden op propaan, hoewel deze brandstof tegenwoordig schoner is als vroeger, dien je bij gasheaters in elk geval altijd te zorgen voor voldoende ventilatie i.v.m. de koolmonoxide die gecreĆ«erd wordt.
- De warmte die met een elektrische heater word geproduceerd vind niet plaats door verbranding, sommige elektrische heaters kunnen daarom binnenshuis in een niet vochtige ruimte worden gebruikt. (uiteraard met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften)
-
Een elektrische heater kent in tegenstelling tot de gasheater geen "warm-up fase", na inschakeling is de elektrische heater binnen 1 seconde warm.
-
Het onderhoud is zeer eenvoudig, er zijn namelijk roterende onderdelen die stuk kunnen gaan, zo nu en dan de roosters schoonhouden van bijvoorbeeld spinnenwebben en de klus is geklaard.
-
De geur van gas is niet aanwezig bij een elektrische heater.
-
Last but not least, een elektrische heater is vrij van geluid.